Starlight 39

De Kind of Blue is een Starlight 39, een ontwerp van Stephen Jones en gebouwd bij Bowman Yachts LTD in Southampton in 1996. Is ontworpen als een snelle cruiser, klaar voor tochten over zee en oceaan. Wij hebben de uitvoering met de diepe kiel (2.10 m). Voldoet aan de Engelse en Europese normen voor varen op de oceanen. 
Wij kochten de Kind of Blue van de eerste eigenaars in juni 2003. De naam hebben wij niet veranderd, want die past wel bij ons. "Kind of Blue" is vernoemd naar een album van Miles Davis. Op deze pagina is informatie over indeling en inrichting te vinden.
 
Indeling en inrichting

De indeling van de voorpiek is aangepast, de douche is vervangen door toilettafel en kastruimte.  

In 2013 hebben we in Boat Lagoon Phuket het hele interieur door een bedrijf opnieuw laten vernissen met Epifanes jachtlak.
klik voor vergroting
 
Dekinrichting

Self tailing Lewmar 50CST lieren,  44CST lieren op het kajuitdak en  40CT spinnaker lieren, dubbele Lewmar Ocean 2 genua wagens. Whitlock Cobra stuurkolom met kompas (Rule, NZ, 2010).

Het teakdekje achter op de spiegel bleek niet bestand tegen langdurig zeewater, is vervangen door antislip gelcoat (Phuket, 2013).
klik voor vergroting
 
Interieur
Ruime kajuit met grote tafel,
lekker om te eten, maar ook om zonnetenten
te naaien (Curacao, september 2007).
Kaartentafel met instrumenten (Malacca Strait, maart 2013).
Fornuisje met genoeg plek voor grilplaatje voor kreeft en frietpan (San Blas, januari 2008).

Exterieur
Bovenaanzicht (Curacao, november 2007). Dick zit in de top van de mast.
Ruime kuip om te borrelen (Aruba, november 2007)
Doorzichtig luik voor als het buiten regent en de wind op de boot staat (gemaakt door Dethon, Oostburg).

Zeilend
 

 Sint Maarten Heineken Regatta, maart 2007

 Langs de Columbiaanse kust, eind 2007
 

Langs de kust van Sumbawa, Indonesie, augustus 2011

Op ankerplaatsen
 
Bij Marigot op Sint Maarten tijdens de Heineken Regatta, maart 2007.
Met de net verkochte Taremaro in Telaga, Langkawi, oktober 2012.
Lingeh Bay, Flores, Indonesie, augustus 2011 (foto: Duncan & Ria, Sea Topaz)

  Op de wal voor onderhoud
 
mei 2004
Oranjeplaat
Deze plaatjes zijn in de zomer van 2004 in onze thuishaven Arnemuiden (Zeeland) gemaakt.
 
In Grenada, Caribisch gebied, gingen we de kant op in februari 2006. Prima plek.
 
Deze zijn van Curacao Marine, oktober 2007. Heet en heel veel muggen.
 
En deze van maart en mei 2009 in Whangarei, Nieuw Zeeland. Links de romp voor en na het polijsten, rechts weer het water in bij Riverside Drive Marina, mei 2009 na bijna 4 maanden op de kant te hebben gestaan.
In april 2010 antifoulen we opnieuw en laten een verse laag Propspeed aanbrengen in Whangarei, Nieuw Zeeland.
 
Mooloolaba, Australie, mei 2011. De mooiste en de duurste plek voor een haul-out.
 
In Phuket, Thailand krijgt Kind of Blue een echt grote beurt. De romp wordt opnieuw geschilderd (Flag Blue van AWLgrip), aan het dek worden gelcoatreparaties verricht en gepolijst en in de was gezet, het interieur wordt volledig gevernisd, alle luiken, ramen, handgrepen e.d. losgehaald om opnieuw gekit te worden, en nog honderd kleine en grote wensen en verlangens. Zoals speakers in de kuip, een teakhouten rooster voor de luchtinlaat voor de motor, nieuwe zijramen van Lewmar, en zo voorts. Ze is weer prachtig! 
 
 
 
Het team van San Boatworks (foto) heeft het dek en de romp onderhanden genomen. Mr. Gig Repairs heeft het interieur opnieuw gelakt en het formica van de keuken vervangen. Chill heeft de preekstoel rechtgezet en een ankerplaat aangebracht op de boeg. Latitude 8 heeft een vaste watertank gefabriceerd.
 
Mr. Peh heeft ons voorzien van Sunbrella, nieuwe matrassen met  berschermhoezen en kuipkussens. Bij Rolly Tasker Sails hebben we nieuwe schoten en vallen gekocht.
 
De Volvo dealer heeft de schroefaslagers vervangen, de schroefas gericht en nieuwe assen voor de propellor gedraaid. En bij de lokale chandlery's en hardwareshops konden we terecht voor allerlei ditjes-en-datjes.
 
Het appartement beviel uitstekend en was op loopafstand, het eten tussen de middag bij de garagebox-restaurantjes was uitstekend, en de bakker op het terrein had zelfs bruin brood!
 
We zijn erg tevreden over onze "make-over"!