Uitrusting

Uitrusting ofwel: wat hebben wij zo al aan boord? Om dit een beetje overzichtelijk te houden, hebben we dit opgedeeld in een paar rubiekjes:  - navigatie, communicatie, energie aan boord, vaaruitrusting, veiligheid en leven aan boord.

Op (bijna) alle plaatjes kan je klikken om op de websites van de leveranciers terecht te komen. Ook voor onszelf gemakkelijk als een apparaat een storing heeft. Dan kunnen we -mits we ergens internet hebben- altijd even contact opnemen met de leverancier. 

Als je op zoek bent naar zaken zoals wasmachine, droger, magnetron, koffiezetapparaat en dergelijke, dan hoef je niet verder te kijken, die hebben we niet. Een waterkoker overigens wel, dat scheelt een stuk in gasverbruik als je in een haven toch aan de stroom ligt.


Navigatie
 
GPS
Garmin GPS 128
Een Philips AP 10 was aan boord bij aanschaf van de boot, is middels een NMEA-bus gekoppeld met de andere apparatuur. Heeft de geest gegeven in Sint Maarten, april 2006. 
Vervangen door een Garmin GPS 128.
Handheld GPS
Een handheld GPS, werkt ook op batterijen, zodat we ook bij stroomuitval weten waar we zijn. Is ook te koppelen aan het navigatieprogramma op de laptop.
Kompas
Danforth C402DWB stuurkolomkompas
We vertrokken met een Whitlock Polaris 125P stuurkolomkompas, dat goed afleesbaar was. Hoewel er zich  een beetje roest aan de binnenkant bij de pijlen begon te vormen.
In mei 2009, in Nieuw Zeeland, bleek er een luchtbel te zijn ontstaan. Bij het demonteren viel het plastic deels uit elkaar.
Dus sinds mei 2009 hebben we een nieuw stuurkolomkompas: een Danforth Constellation 402 (zie plaatje hiernaast).
Windset, log, closehoul aanwijzing, dieptemeter en repeater GPS 
Autohelm ST50
Zijn boven de kajuitingang geplaatst en via de NMEA-bus met elkaar verbonden. Het wieltje van het log moet af en toe schoongemaakt worden en de windgever van de windset heeft ook af en toe een beetje WD 40 nodig.
Stuurautomaat
Autohelm  ST7000
Aandrijving met een kwadrant direct op de roerkoning, heeft helaas stroom nodig. Maar kan wel heel goed koers houden.
Windvaanstuurinrichting
Windpilot Pacific
Stuurt op de ingestelde windhoek, mits het schip goed getrimd is.
Deze haalt z'n benodigde energie uit de werking van de pendulemarm.
Onze stuurmatroos aan boord.
Geeft weinig problemen, af en toe de stuurlijntjes vervangen als ze te veel geschavield zijn. De stickers met graden worden op den duur onleesbaar, maar Peter Fortmann van Windpilot stuurt die gratis en voor niets op.
Stuurautomaat
Simrad TP 10
Een gewone helmstok stuurautomaat om op de windvaan te bevestigen. Zodat we de windvaan ook kunnen gebruiken als we op de motor varen. Maar ook om de windvaan wat preciezer te laten varen. Gebruikt zodoende heel weinig stroom.
Laptop
Multifunctionele laptop, doet onder andere dienst in de navigatiehoek, weerberichten-weergever, e-mailer, dagboek, websitebijwerker, rekencentrum, bibliotheek, fotoalbum, movietheater enz. Onze prachtige nieuwe Sony Vaio is in december 2005 gestolen op Barbados. Samen met wat fototoestellen, pasjes, geld en dergelijke.
We hebben inmiddels wel een andere, want we kunnen niet zonder.
Navigatie software
Gebruiken nu MaxSea met C-map kaarten, werkt fantastisch. Inmiddels hebben we alle detailkaarten van de hele wereld uit 2009.
Mochten we ooit een nieuwe laptop kopen met een nieuwere Windows-versie (of een Apple), dan zijn er de alternatieven Open CPN (gratis) of via de tablet de Navionics kaarten.
 
Kaarten en Pilots
British AdmiralityNOAA, Nima, Imray enz.
De papieren kaarten waarmee we uit Nederland vertrokken zijn de afgelopen jaren in onbruik geraakt. In de praktijk varen we sinds 2009 vrijwel uitsluitend op electronische kaarten. We hebben alleen nog een paar papieren overzeilers.
Voor pilots (vaargidsen) is er een levendige ruilhandel tussen boten die al ergens geweest zijn en ergens naar toe gaan. Hoewel hier ook de digitalisering voortschrijdt, veel pilots zijn al in PDF-vorm te krijgen c.q. te ruilen.
Radar
Raytheon
De antenne staat op een paal op het achterdek. We gebruiken hem vooral bij onduidelijke verkeerssituaties. Na het Engels Kanaal en de kust van Portugal heb je weinig mist meer.

Barometer,thermometer, luchtvochtigheidsmeter

Alles dubbel, zowel analoog (klokjes aan de wand) als digitaal.

A.I.S. Radar
Met dit apparaat, wat met VHF signalen werkt en waar je een aparte VHF antenne voor nodig hebt, kan de grote scheepvaart "gezien" worden, met vermelding van naam, koers en snelheid. Wij hebben alleen een ontvanger, ze zijn ook te krijgen met zender.
 
 

Communicatie
 
SSB-radio
We beschikken over een Icom M710 met antennetuner AT130 en Pactor modem PTC-II, o.a. voor weerkaartenontvangst, gribfiles en andere communicatie zoals winlink en/of sailmail, wordt gekoppeld aan de laptop, zodat het voor ons ook begrijpelijke beelden oplevert.  
Winlink
Met een SSB radio en een Pactor modem kan je e-mailen waar zendmasten en andere leuke land-dingen niet  zijn. Een wereldwijd netwerk van zendamateurs zorgt ervoor dat zeilers kunnen  mailen, en vooral: weersinformatie kunnen ontvangen via de zogenaamde "saildocs".
Radiozendamateurs met een geldige vergunning kunnen lid worden van de Winlink-organisatie. Hieraan zijn geen kosten verbonden. In Panama hebben wij in 2008 examen gedaan voor de Amerikaanse Ham-license, zodat we ons nu officieel zendamateur mogen noemen. Ons callsign is KE5SRG (Kilo Echo Five Sierra Romeo Golf).
Marifoon
Shipmate 8300
Zee-uitvoering met marifoonkabel RG 213 of Aircell. De VHF heeft 1 en 25 Watt zendvermogen, dus Marcom B nodig. Dit diploma hebben we allebei gehaald aan de Zeevaartschool in Vlissingen.
In de USA bleek de voor Europa ingestelde Shipmate te veel beperkingen te hebben. Zo konden we weerberichten alleen ontvangen via de handheld VHF. Tijdens de oversteek van de Pacific bleek dat deze VHF een slecht bereik had op de vermogens-begrensde kanalen. Een en ander een gevolg van Nederlande regelgeving.  
Marifoon
GME GX600
In ieder geval: in Nieuw Zeeland in 2009 kopen we een nieuwe VHF, waar we veel betere resultaten mee hebben (5 on 5 zoals dat hier heet). Want als je in nood zit of je wilt een vrachtschip oproepen dat jou dreigt te overvaren, dan wil je wel zeker weten dat ze je kunnen horen. De Shipmate hebben we nog wel, die bouwen we dan wel weer in voor we weer in Nederlandse wateren terecht komen.
Handheld marifoon
Standard Horizon HX460S
Super handig, zowel in geval van nood: kan mee in het reddingvlot zodat we contact met de hulpdiensten kunenn houden. Maar ook onderweg, als een van ons beiden met het bijbootje weg is, kunnen we zo gemakkelijk met elkaar contact opmemen.
GSM-telefoon
We hebben een Samsung Wave die zus Jet niet meer nodig had. Als we ergens langere tijd zijn, schaffen we een lokaal prepaid SIM-kaartje aan zodat we kunnen bellen en gebeld worden. Van die lokale SIM-kaartjes waar nog een paar cent opstaat hebben we er inmiddels een behoorlijk aantal;). Een belangrijke tip (heeft ons al veel geld gekost): ga NIET met je telefoon op internet, dat kost een vermogen. Beter is het om voor internet een apart, data-only SIM-kaartje aan te schaffen en dat op een ander apparaat te laten draaien.
Modem
Vodafone USB modem
In Nieuw Zeeland (2009) ontdekken we iets (voor ons)nieuws: internetten via het GSM-netwerk. En niet eens zo gek duur. Vodafone had met kerst een leuke prepaid actie, en zo hebben wij nu dus een roze "vodem". Later blijkt dat de Vodafone niet zonder meer in andere landen te gebruiken is, dus nu hebben we ook dongle's van Digicel (Fiji en Maleisie), Telstra (Australie), en Telkomsel (Indonesie).
Tablet
Samsung Galaxy Tab 2
In Singapore willen we een e-reader aanschaffen, want boeken wegen ook niet niks en nemen veel plaats in. Ze hebben er echter geen gewone e-readers, alleen tablets waar veel meer mee kan dan alleen boeken lezen. Dus gaan we voor een Samsung Galaxy Tab 2 met een scherm van 7". Kunnen we ook als "dongle" gebruiken en mee op internet. Geweldig ding, alleen wel een stroomvretertje.

 
Energievoorziening
 
Het boek “Altijd stroom” van Reinout Vader  en (gratis) uitgegeven door Victron Energy is een geweldige hulp om inzicht te krijgen bij het opwekken en beheren van de elektriciteit aan boord, hoe zit dat met je accu’s, stroomverbruik, energie opwekking en energie behoefte.
Het boek is aan te vragen bij sales@victronenergy.com of te downloaden via de website www.victronenergy.nl.
 
 
Startaccu
Als startaccu is een Optima onderhoudsvrije gelaccu van 75 Ah geinstalleerd, die zat er in toen we de boot kochten in 2003 en dateert, net als de andere accu's, waarschijnlijk uit zomer 2001.
Eind 2010 hebben we deze in Coff's Harbor (Australie) vervangen door exact dezelfde - gemakkelijk want past in de ruimte. De accu was versleten, een van de aansluitpinnen bleek afgebroken. Een levensduur van 7 (of 9) jaar, helemaal niet slecht.
Huisbatterijen
De twee service-accu's van het merk Mastervolt zijn er waarschijnlijk in 2001 ingezet bij een ombouw van het elektrische systeem door Tijssen Elektro (tekeningen dateren van juni 2001). Ook dit zijn gelaccu's van elk 200Ah. We zorgen ervoor dat ze goed geladen blijven, ze hebben begin 2013 nog maar 17 cycli op de teller. We houden er wel rekening mee dat we ze eerdaags zullen moeten vernieuwen gezien de levensduur.
De dynamo is voorzien van een Alpha laadregelaar van Mastervolt, zodat ook bij lage toerentallen een hoge laadstroom geleverd wordt. Er wordt gebruik gemaakt van een zgn. drietraps regeling. De walstroomaansluiting is beveiligd met aardlekschakelaar.
Acculader Mastervolt 12/60-2
Omvormer Mastervolt
De lader is geschikt voor het laden van dubbele accubatterijen met 60 amp.

Tevens is een accu managementsysteem gemonteerd  Masterlink-MICC, erg prettig om de lading cq ontlading van de accu's in de gaten te houden.
Omvormer Mass Sine 12/2000 - 230V?50Hz, geeft een zuiver sinusvorminge 230 VAC.
Zonnepanelen Unisolar  FLX-32
Twee zonnepanelen. Ieder 32 W flexibel aangeschaft op Gran Canaria. Solara spanningsregelaar erbij. We kunnen op deze manier de panelen altijd in de zon leggen en proberen zo maximaal mogelijke opbrengst te krijgen. De opbrengst is zo´n 4 Ah zijn. 
Windgenerator Air X Marine
Deze windgenerator heeft een max vermogen van zo'n 400 W, Zoef is z'n naam vanwege de bijgeluiden. Hij kan ons verbruik -als het een beetje waait- aardig bijhouden. Aangeschaft bij The Alternative Energy Store in de USA (via internet).
In 2010 in Nieuw Zeeland nieuwe lagers erin laten zetten en een nieuw stukje electronica, was specialistenwerk.
Generator
Honda EU 20i
In juni 2007 kopen we op Martinique een Honda draagbare generator. Levert 2000 W en 220 V voor onze boordinstallatie. Voornamelijk bedoeld als vervanging voor het gebruik van de motor als stroomopwekker. Op Curacao bleek het nogal moeilijk om bougies hiervoor te krijgen.
Voor de bougies: www.sparkplugs.com.
Gasinstallatie
Tot 2010 hebben we nog met onze Campinggas uit Nederland (hoewel Frans) kunnen doen. Flessen kregen we na Martinique wel gevuld maar niet meer vervangen. En ze werden steeds roestiger. In Nieuw Zeeland hebben we 2 NZ-flesjes gekocht die passen in dezelfde gasbun - die waren erg moeilijk te vinden. In de USA hebben we een aluminiumfles aangeschaft. Deze drie samen kunnen ons zo'n 4 tot 6 maanden van gas voor koken voorzien.

 
Vaaruitrusting
 
Bijboot Quicksilver 260
 
We vertrokken met een Zodiac 260 die we al een aantal jaar hadden. In Vanuatu (2010) was het na een jaar of 10, waarvan de laatste 5 veelal in de tropen, wel echt op. In Australie kochten we een nieuwe, waar we deze keer wel een mooi beschermhoesje voor maakten. Hebben aan het bijbootje een paar stevige RVS-draden bevestigd om het geheel op te hijsen en vast te leggen met sloten aan schip of wal. Om hopelijk zo de kans op vermissing wat te verkleinen.
Buitenboordmotor
Yamaha 4pk
  
In tweetakt uitvoering, dus lekker simpel in onderhoud.
Prima motortje om met de bijboot lekker rond te toeren en/of boodschappen, water, diesel mee te vervoeren.
Duikset
 
Behalve snorkel en bril, die we al hadden, een leuke aanbieding bij de duikshop op Sint Maarten. In mei 2006 dus één complete duikset aangeschaft. Een tweede volgt eventueel later. Wetsuits al gekocht op Las Palmas, Canarische Eilanden (ook hier weer een leuke aanbieding).
  
Visgerei
Op Gran Canaria hebben we een 30 pounds zeehengel en een Penn Reel aangeschaft. In Nieuw Zeeland hebben we een zwaardere hengel en molen aangeschaft, 50 pound.
Het boek "Cruisers Handbook of Fishing" is onmisbaar om je in te wijden in de finesses van het vissen vanaf een jacht, maar ook om erachter te komen wat je nu precies gevangen hebt - en hoe je het klaar moet maken.
Bootsmanstoeltje
Topclimber
Met de Topclimber kan je zowel jezelf naar boven werken, als je op laten hijsen door een maatje aan een van de lieren. Dus ook geschikt voor solozeilers.
Bimini & zonnetenten
In mei 2006 hebben we op Sint Maarten al een bimini laten maken, na bijna een heel jaar in de tropen staat vast dat er nu ook een zonnetent moet komen. En een zonnetentje voor de dekluiken. Op de foto kan je al het donderblauw goed zien. De stof is overigens Sunbrella Caprain Navy.
In 2012 hebben we de bimini verhoogd en verbreed, de zonnetent over de giek verlengd en een nieuwe zonnetent voor over het voordek gemaakt.
Zonwering ramen
Een groot deel van de warmte komt door de ramen van de buiskap. Dus maken we daar zonwering voor. We kunnen er doorheen kijken maar de zon wordt goed tegengehouden. Zijn uiteraard afneembaar.
Vuilwatertank
In mei 2006 hebben we op Sint Maarten een vuilwatertank ingebouwd. In de USA is het verboden te lozen binnen 3 mijl van de kust. In de Starlight zat er geen, het was nogal puzzelen en meten, maar uiteindelijk is het resultaat best goed. Zonder al te veel ruimte te verliezen hebben we nu een 50 liter vuilwatertank.
Anker 1
Bruce
Bruce anker 20 kg met zo'n 50 meter ketting. Het anker heeft er al een rondje wereld opzitten. Toepassing op zand, stenen, grind, kelp en dergelijke. Was eerst reserveanker, maar na een krabpartij en Noord Spanje, tot hoofdanker genomen.
Anker 2
CQR
Is van hoofdanker gedegradeerd tot eerste reserve. Ploegschaaranker 35 LBS met 20 meter 8 mm gecalibreerde ketting. Waarschijnlijk beter geschikt op koraal en koraalhoudende bodems.
Anker 3
Danfort
Extra Danfort anker 10 kg met 15 meter kettingvoorloop 8 mm.
Ankerlier
Lewmar H2
Tot 2009 hebben we (lees Dick) het anker en de ketting met de hand opgehaald. Nu we soms op 20 meter diep moeten ankeren, werd dat toch te zwaar. Een Lewmar H 2 electrische ankerlier is aangeschaft in Nieuw Zeeland. Nu is het ophalen van het anker een fluitje van een cent. Veel veiliger, als je niet prettig ligt blijf je niet liggen omdat je het ontziet het anker weer op te halen.
Ankerketting
Met een nieuwe ankerketting in mei 2005 uit Nederland vertrokken. Na de eerste keer in de Carieb begon deze al aardig te roesten. In oktober 2007 hebben we maar nieuwe gekocht in Curacao. Begin 2009 hebben we deze in Nieuw Zeeland opnieuw laten galvaniseren. In Penang, Malaysia, wederom, oktober 2012.
 
 
Veiligheid
 
Reddingsvesten
Secumar
We hebben 2 automatisch opblaasbare reddingsvesten van Secumar. Overigens gebruiken we die bijna nooit, we lijnen onszelf aan. 
Vesten dateren van 1996, we hebben ze in 2013 getest en ze nog in prima staat bevonden.      
Life-lines  en loopbanden over dek
Kunnen we ons vast maken bij werkzaamheden aan dek en in de kuip. Onmisbaar om veilig te kunnen varen. Als je niet overboord valt heb je geen reddingsvest nodig ook!      
     
Seinpistool
met valschermpatronen en lichtsignalen in wit en rood
Voor een seinpistool is in Nederland een wapenvergunning nodig, maar in de rest van de wereld, inclusief de USA, Nieuw Zeeland en Australie, is een seinpistool een niet aan vergunningen onderhavige veiligheids-voorziening voor zeegaande jachten.
Lifesling
Om iemand op te vissen die overboord is gegaan. Of om lekker in te hangen achter de boot. Ook al gebruikt als een speeltje (sling weggooien, erachteraan zwemmen, en jezelf weer naar de boot laten trekken). De opberghoes bleek niet bestand tegen voortdurende weer en zonsinvloeden, een nieuwe hoes gemaakt in Phuket januari 2013.
 
Reddingvlot
RDF Seasava Plus X
Container met 6 persoons reddingsvlot met ORC noodpakket. Is gekeurd maart 2005 door Marin Assist in Rotterdam. In mei 2009 door RFD in Auckland vele onderdelen vernieuwd, waaronder het patroon waarmee het vlot zich opblaast. Is voorlopig weer goedgekeurd voor 2 jaar.
 
Brandblussers
In mei 2005 twee nieuwe blussers van 2 kg aangeschaft, een sproeischuimblusser en een poederblusser.

Nagezien in 2013 op drukverlies: geeft nog geen indicatie voor vervanging.
    
Epirb
Zendt bij activeren een signaal uit (406 Mhz) waarmee de positie met behulp van satellieten getraceerd kan worden tot op ca. 2 mijl nauwkeurig. Verder wordt de identificatie van het schip meegezonden. Daarnaast zendt het een signaal uit (121,5 Mhz), waarmee peilingen kunnen worden verricht door hulpvaartuigen en vliegtuigen.
Was een van onze trouwkado's. 
De batterij moesten we in 2011 vervangen. Maar dit blijkt duurder dan een nieuwe kopen in Australie, dus doen we dat. We hebben er nu dus 2, waarvan 1 geregistreerd in Australie en de ander in Nederland.
 
SART
Search- and Rescue Radar Transponder: een apparaat wat een actief signaal terugzendt naar een ontvangende radar. Te gebruiken als je in nood bent en je positie bij voorbeeld door een reddingshelicopter of -boot gepeild kan worden.
Gekregen van een goede vriend. De laatste keer getest in januari 2013 en toen werkte de batterij nog steeds. Fijn te weten voor we weer aan een oceaanoversteek beginnen. 
EHBO en medische zaken 
Voor we vertrokken hebben we een uitgebreide EHBO-set samengesteld. Niet alleen verbandmiddelen, maar ook bij voorbeeld malariapillen, pijnstillers en antibiotica hebben we aan boord. En de nodige huismiddeltjes tegen verbranding, zon, diarree en dergelijke ongemakken. In Nieuw Zeeland konden we de medicijnen waarvan de uiterste verbruiksdatum was verlopen, vervangen. In Phuket deden we dat nog een keer en konden we de medicijnen gewoon uit het rek halen in "Supercheap".
Ship Captain's Medical Guide
Het Geneeskundig Handboek voor de Scheepvaart kan je in Nederland kopen voor het niet geringe bedrag van 159 Euro. Het is vertaald uit het Engelde Ship Captain's Medical Guide, die gratis en voor niets te downloaden is. Klik op het plaatje hiernaast.
Naast deze PDF-bestanden hebben we ook het EHBO boekje van het Oranje kruis en nog wat EHBO-kursusboeken. Waar we overigens veel te weinig in kijken.
Je staat er trouwens nog van te kijken hoeveel varende medici (dokters, chirurgen, tandartsen, verpleegkundigen) er zijn.
 
 
Leven aan boord
 
Kooktoestel
Plastimo
Was aan boord bij aanschaf van de boot.  Heeft helaas slechts 2 pitten, maar toch nog wel een gril en oven. Vanwege de beschikbare ruimte kan er geen ander kooktoestel in. Wel hebben we nog een los Campinggaz kooktoestelletje, waar we bij voorbeeld het grillplaatje op kunnen leggen.
Kachel
Webasto
Air Top 24 D-TRS
Luchtverwarming, werkt op diesel en heeft ca. 1-1,5 amp. nodig voor de luchtcirculatie. We moeten hem wel iedere maand even laten draaien om te voorkomen dat pompjes vast gaan zitten. In de tropen vergeten we dat nog al eens.
Koelkast
Isotherm Classic compact Air cooled
Een stroomvreter, maar een koel biertje is ook wat waard. In april 2010 hebben we de oude vervangen door een nieuwe, nadat we de koelbox extra geisoleerd hebben met nog 5 cm isolatieplaat. Een grote verbetering.
 
Boiler en douche
27 liter heet water. Wordt opgewarmd zodra motor aan is of de walstroom is aangesloten. Om een warme douche te kunnen nemen na een koude of natte dag!
Om af te spoelen na een frisse duik hebben we een buitendouche gemonteerd. Kunnen we gelijk het dek een beetje zoutvrij houden.
 
Wasmachine
Je had toch geen wasmachine? Ja hoor, alleen eentje die heel weinig water nodig heeft en werkt op ellebogenstoom. Aangeschaft in een outdoorzaak in Nieuw Zeeland. 
Autoradio
Er was er een aan boord. Wat wij niet wisten, was dat je de uitgang van de antenne op kan blazen als de SSB en de autoradio te dicht bij elkaar zijn. Op een gegeven moment deed alleen de CD-speler het nog. Omdat een lokaal radiostation ontvangen altijd wel erg leuk is, hebben we op Curacao in oktober 2007 een nieuwe gekocht. En aan de andere kant van de boot gemonteerd. 
 
Slingerzeiltjes
Blue Performance
Om te voorkomen dat we door een onverwachte beweging uit bed vallen, hebben we slingerzeiltjes. We gebruiken ze niet vaak omdat we als we onderweg zijn op langere passages, meestal om beurten in de achterkooi slapen. Maar het kan een keer van pas komen.
Op Curacao levert Barry Hay van Whichcraft Watermakers een watermaker, die samengesteld is uit diverse industriele onderdelen. We hebben er een die 50 liter drinkwater per uur levert. Wij hebben de variant die op 12 V werkt, en die trekt nogal wat energie (ongever 35 Ah), dus de motor of generator aan als we water maken. Als je een beetje handig bent kan je de installatie zelf doen. Voordeel is dat je dan precies weet hoe het in elkaar zit.
En de rest .....
Boeken, CD's, DVD's, iPod,boormachine, slijpmachine,kruimeldief, winterkleding, zomerkleding, zwaar weer kleding, potten en pannen, accordeon, gitaar, blokfluit, muziekboeken, naaimachine, kisten vol gereedschap, reserve-delen, extra lijnen, mandjes met eten, kastje met spelletjes, kortom: de boot is vol.