Links

Op deze pagina vind je links naar het weer, navigatie, reizen, westrijden en evenementen, zeilbladen, portals en andere mooie, aparte of vermeldingswaardige zaken. Heb je nog goede aanvullingen, laat het ons even weten. Werkt een link niet, stuur dan ook even een berichtje aan info@kindofblue.info.

Weer:  

www.passageweather.com Voor de grote oversteken een uitstekende website. Niet alleen windrichting en -kracht, maar ook luchtdruk en golfhoogtes, en dat allemaal tot 7 dagen vooruit. Is mooi vormgegeven.

www.windguru.cz

Meerdaagse wind en golfhoogteverwachtingen voor bijna de hele wereld. Gebruiken we meestal als we ergens langer in een gebied zijn en kustzeilen. Klopt meestal goed.
www.windfinder.com Min of meer hetzelfde als windguru, het is maar net of windguru of windfinder welke lokale weerstations door een van beide gebruikt worden.
www.noaa.gov Het Amerikaanse National Oceanic en Atmospheric Administration, met alle denkbare informatie over oceaanonderzoek, rampen, het weer, de weersverwachtingen op korte en lange termijn. Een site waar je uren op kan browsen.
severe.worldweather.org Verzamelsite van actueel zwaar weer (i.c. orkanen en tyfoons) van de hele wereld. Weet je waar je niet moet zijn....
itic.ioc-unesco.org Het International Tsunami Information Center. Niet direct gerelateerd aan het weer, maar toch belangrijk om te weten. Tenslotte varen we rond in gebieden waar naast orkanen, ook aardbevingen (en dus tsunami's) voorkomen.

 

Navigatie, kaarten, pilots:

Een erg goede Nieuw Zeelandse site met allerlei tools voor vertrekkers die SSB-radio aan boord hebben. Er zit ook een functie voor het bijhouden van je positie op (Yotreps), zodat thuisblijvers weten waar je bent en wanneer.
Wij hebben een link die niet altijd goed overkomt (waarom weten we niet): www.pangolin.co.nz/xtras/yotreps/tracker.php?ident=KE5SRGer.
  ,Jammer all.

Deze software is gekoppeld aan ons Winlink-adres. Als we een radioverbinding hebben en we zijn onderweg, dan geven we hier iedere dag onze positie aan door.

Zodat de thuisblijvers ons kunnen volgen. En indien nodig van informatie voorzien die je niet krijgt als je midden op een oceaan zit.

De stand van zaken qua piraterij. Vooral gericht op grote commerciele scheepvaart, maar in gebieden waar die boten in de problemen komen, ben je in het algemeen als jachtje ook niet erg veilig. Goed om te weten in ieder geval waar je niet moet zijn. 


Wedstrijden, rally's en evenementen:

www.heinekenregatta.com Jaarlijks in maart zeilen om het hardst in de buurt van Sint Maarten. In 2007 hebben we zelf meegedaan. In de Open Klasse, die speciaal bedoeld is voor live-aboards. Met Jet, Ruben, Stefan en Carola als bemanning zijn we 3e geworden!
www.darwinambonrace.com.au We hebben ons meegedaan aan de Darwin to Ambon Race 2011. Ging van start op 23 juli in Darwin en voert ons 600 NM in min of meer noordelijke richting naar Ambon. De organisatie verzorgde onze CAIT (vaarvergunning) voor Indonesie. Deze wedstrijd hebben we gewonnen in onze klasse. Er was prijzengeld van AUS$ 750,- aan verbonden, die wij lokaal hebben uitgegeven aan souvenirs die we normaal niet zo gauw zouden kopen. Het was een geweldig evenement, met een fantastische tijd op het eiland Ambon.
www.sailindonesia.net Ook in juli gaat de jaarlijkse rally naar en door Indonesie van start. Aan dit evenement doen ongeveer 100 boten mee. Ook deze organisatie verzorgt het papierwerk en de benodigde vaarvergunning, alsmede allerlei evenementen op diverse doorkomstplaatsen. Na Ambon hebben we min of meer "losjes" aangesloten bij de Rally.
www.antiguaclassics.com Website van de Classic Yacht Regatta op Antigua. Wij waren er bij eind april 2006. We vonden het zo leuk dat we in april 2007 nog een keer teruggegaan zijn. De allermooiste klassieke zeiljachten in de wereld die drie dagen wedstrijdjes varen. In een woord: geweldig!
rolexsydneyhobart.com Superspannende wedstrijd, start Tweede Kerstdag, aan de andere kant van de wereld. Op Boxing Day 2010 (Tweede Kerstdag) konden we de raceboten zelf uitgeleide doen! De Austaliers weten wel hoe ze zo'n wedstrijd moeten organiseren! 
www.worldcruising.com Website van de organisatie die onder meer de Atlantic Rally voor Cruisers (ofwel de ARC) organiseert. Ze organiseren ook een Round the World Rally. In twee jaar ben je dan weer terug in Europa. Deelnemers aan de ARC zijn we geregeld tegengekomen. Wij vinden het persoonlijk een beetje te snel, als je wat van de lokale cultuur en gewoontes mee wil krijgen, dan heb je aan twee of drie jaar echt niet genoeg.

 

Zeilbladen en portals: 

Een verrassend groot aantal redacteuren en medewerkers van het maandblad Zeilen hebben sinds maart 2007 (toen Sanoma's Magazines de uitgave van Zeilen overnam) een digitaal magazine. Mooie plaatjes, spannende fimpjes. Om op te slaan en te lezen tijdens de nachtwacht.

Via Zilt Magazine kan je op Zilte Wereld kijken welke Nederlandse boten er nog meer onderweg zijn en waar ze inmiddels aanbeland (of aan het varen) zijn. Altijd leuk als je het contact een beetje verloren bent. Of inspiratie op wil doen voordat je vertrekt, heerlijk wegdromen bij al die mooie vertrekkersverhalen. 

Het Nederlandse maandblad Zeilen, waarin regelmatig verhalen staan van zeilers onderweg. Ieder jaar wordt er in het voorjaar een Vertrekkersdag georganiseerd, waar de vertrekkers van dat jaar elkaar ontmoeten. Toen wij vertrokken was er ook een "Vertrekkers-site", maar die is nu (augustus 2013) niet meer actief.
 
Jet, de zus van Anita, heeft sinds maart 2013 een column in de Zeilen.
Noonsite aims to provide a one-stop website featuring essential information on all matters of interest to sailors planning an offshore voyage anywhere in the world, whether already underway or still in the preparatory stages.
All the information on the site is available free to users. Simply use the top navigational bar to access country information or any of the general pages (including piracy, cruising information, communications etc.). 
 
Is het nog nodig om te zeggen dat dit een van de meest door ons bezochte websites is?
World Cruisers Wiki wil een soortgelijke site maken als Noonsite. Alleen wordt het nog niet zo hard gevuld en dat is ook niet nodig, want Noonsite is er al en erg veel extra kan je er niet aan toevoegen. Wat wel goed en zinvol is, is het eraan gelieerde World Cruisers Forum. Zit je in-the-middle-of-nowhere ineens met een technisch probleem, is er vaak iemand die dat al eerder aan de hand heeft gehad en dat kan je dus vinden via het forum.
News site for cruisers.
Een website met allerlei nieuws en informatie rond cruising. Van Laura Dekker tot een paar Polen die de wereld noord-zuid om varen. Van konvooien die veilig en wel door het door Somalische piraten geteisterde gebied varen tot luxe jachten die in de Middellandse zee ook door de belastingdienst gevonden worden.

 

Reislinks:

www.minbuza.nl Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder andere voor reisadvies.
www.ggdreisvaccinaties.nl Voor nieuws en aanbevelingen of en welke vaccinaties voor welke gebieden aangeraden worden.
World Health Organisation, om de gezondheidstoestand per land te weten. Bij voorbeeld waar malaria voorkomt en andere gevaarlijke ziektes waar je maar beter voorzorgsmaatregelen tegen kan nemen.
www.schiphol.nl Voor aankomst- en vertrektijden - voor als we tussendoor eens naar huis komen vliegen of er aan ons een bezoekje wordt gebracht.
www.douane.nl Voor informatie over op reis gaan, benodigde papieren, verboden goederen, invoerrechten en dergelijke.
www.yachtlifeline.com Een aantal medicijnen in onze boordapotheek zijn na 4 jaar over de houdbaarheidsdatum. Via Yacht Lifeline in Nieuw Zeeland kunnen we zonder hoge kosten de voorraad weer aanvullen. In Thailand, bij de apotheek van SuperCheap, kunnen we pijnstillers, antibiotica, en dergelijke zelfs zo uit het schap pakken. Zonder doktersvoorschrift.

 

Overige mooie, leuke, interessante en te ondersteunen organisaties:

www.zeegat.nl Voor als we de Boulevard in Vlissingen eens missen, kunnen we zien hoe het weer thuis is.....
Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Wij hopen er nooit een beroep op te hoeven doen, maar weten dat we op ze kunnen rekenen als de nood aan de man (of vrouw) komt. Iedere watersporter zou Redder aan de Wal moeten zijn.
De website van de Engelse versie van de KNRM. Een heel informatieve site, met veel links, spelletjes, informatie, kortom je kan een dagje of wat jezelf bezighouden met veiligheid op deze website.
Heritage is our legacy from the past, what we live with today, and what we pass on to future generations. Our cultural and natural heritage are both irreplaceable sources of life and inspiration. Places as unique and diverse as the wilds of East Africa’s Serengeti, the Pyramids of Egypt, the Great Barrier Reef in Australia and the Baroque cathedrals of Latin America make up our world’s heritage.
 Zo luidt de visie van de Unesco World Heritage projecten. In de afgelopen acht jaar hebben we er al een behoorlijk aantal van bezocht. Want voor ons is reizen niet alleen wind en zeilen, strand en kokosnoten, maar ook een ontdekkingstocht.
www.amazonfund.eu In Nieuw Zeeland ontmoeten we Erik Jongejan, die als gepensioneerd bioloog verbonden is aan dit project. Mooie, informatieve website, de organisatie beoogt een bijdrage te leveren aan het behoud van de regenwouden, wetlands, savannes en de biodiversiteit van het Amazonegebied. Daarnaast willen ze de culturele identiteit van de lokale bevolking in stand houden, milieubewustwording stimuleren en meer steun verwerven. Onze support hebben ze!